Acces Fototecă

Documentarea se face pe bază de cerere scrisă catre directorul CSIER (unde se va menționa numele, adresa și datele de contact ale petentului, titlul și scopul cercetării), care va fi preluată după aprobare de responsabil cu Fototeca pentru prelucrare (căutare, răspuns, scanare, document copyright).

CSIER va fi consultat în cazul refolosirii sau publicării, iar utilizatorul își asumă folosirea responsabilă și va furniza o copie a materialului realizat.

*Imaginile vor fi citate cu sursa

Arhiva Centrului pentru Studiul Istoriei Evreilor din România, Federația Comunităților Evreilor din România

Imaginile nu se împrumută în stare originală, ele sunt accesibile doar digitalizat la rezoluție mică pe baza de cerere de cercetare și contra cost la rezoluție de 300 - 600 dpi.

Începând din 15.05.2014, cu avizul oficiului juridic al FCER, sunt în vigoare următoarele contribuții financiare pentru diverse activități legate de arhivă și departamentul de documentare CSIER.

Serviciu

Cine aplică

Cost

Căutare/documentare în arhiva CSIER

Documentariști, arhivist

45 ron

Scanare/ prelucrare fotografii din arhiva CSIER

Arhiva foto

5 ron/fotografie

Copyright fotografii din arhiva CSIER pentru publicare în cărți/ difuzare în filme documentare

Arhiva foto

10 euro/fotografie

Copyright fotografii din arhiva CSIER pentru difuzare în filme artistice

Arhiva foto

15 euro/fotografie

 

*Cercetarea de arhivă și răspunsurile către instituții vor fi avizate de un specialist cercetător al CSIER.

Contribuția va fi virată  cu specificația de Contribuție pentru Federația Comunităților Evreiești din România - Centrul pentru Studiul Istoriei Evreilor din România, la Banca Comercială  Română, Filiala Sector 3, cod IBAN (euro): RO94RNCB0074011952750003, sau direct la casieria FCER.