Centrul pentru Studiul Istoriei Evreilor din România a participat la manifestările comemorative organizate de Federația Comunităților Evreiești din România (FCER) cu ocazia împlinirii a 75 de ani de la pogromul de la București. Ceremonia de comemorare a inclus depunerea de coroane la monumentul din curtea Templului Coral, un ceremonial religios și o adunare publică.

La adunarea publică au ținut discursuri Aurel Vainer, președintele FCER, Paul Schwartz, președintele Comunității Evreilor din București, Andrei Muraru, consilier prezidențial, Raluca Alexandra Prună, ministrul al Justiției, Adrian Curaj, ministru al Educației Naționale și Cercetării Științifice, Tamar Samash, ambasadoarea Israelului în România, Marjorie Stern, atașat cultural al Ambasadei Statelor Unite ale Americii, Mihail Ionescu, președinte al Asociației Centrale de Prietenie și Colaborare Culturală cu Israelul.

Din partea CSIER, au vorbit Adrian Cioflâncă, director, și Anca Ciuciu (Tudorancea), secretar științific, care au prezentat câteva repere istorice și fotografii cu urmările pogromului.